Markise info

Faber - Markilux Markiser

Videre givelse protokol Videregives til brugere af knækarmsmarkiser

Den europæiske norm DIN EN 13561 fastlægger konstruktions- og monteringskrav for markiser. Konstruktionen af denne markilux markise opfylder de specificerede europæiske overensstemmelseskrav i Vindmodstandsevneklassen 2. Vindmodstandsevneklassen specificerer ved hvilken vindhastighed en markise må anvendes. Hvis markisen anvendes ved større vindhastighed end tilladt og ved regn og sne, kan det forårsage alvorlige skader, idet markisen kan blive ødelagt eller falde ned. Hvilken Vindmodstandsevneklasse montagen opnår, afhænger også af metode og antal af monteringsmidler samt montageoverfladen.

Markisen må kun anvendes i den vindmodstandsevneklasse, som montørvirksomheden har angivet. Dette kan afvige fra det, der er angivet øverst i det specificerede europæiske overensstemmelseskrav i vindmodstandsevneklassen. Efter at have gjort sig bekendt med de lokale forhold og fuldført montagen meddeler montørvirksomheden brugeren, om den monterede tilstand opfylder den vindmodstandsevneklasse, som markilux har angivet og den faktiske opnåede vindmodstandsevneklasse dokumenteres. Automatiske styringer angives i den tilsvarende vindmodstandsevneklasse.

Vind modstandsevne klasse 0

Vind modstandsevne klasse 1

Vind modstandsevne klasse 2

Vind modstandsevne klasse 3

Angiver enten arbejde, der ikke er påkrævet eller som ikke er udført eller et produkt, som ikke opfylder kravene i klasse 1.

Markisen kan forblive udrullet til vindstyrke 4.

Markisen kan forblive udrullet til vindstyrke 5

Ved vindstyrke 6 skal markisen rulles ind.

 

 

 

 

Beaufort-skala: moderat brise, moderat vind Vinden får grene og tynde kviste til at bevæge sig og løfter støv og løst papir.

Beaufort-skala: frisk brise, frisk vind Små løvtræer begynder at svaje. Der dannes skumtopper på hav

Beaufort-skala: stærk vind Store kviste svajer, det er meget svært at holde fat i paraplyerne, Telegrafledningerne fløjter i vinden.

Markisen må ikke anvendes i blæsevejr.

Vejede 20-27 km / t = 5,5-7,4 m / sek

Hastede 28-37 km / t = 7,5- 10,4 m / sek

Hastede 38-48 km / t = 10,5- 13,4 m / sek

Udskiftning af batteri vibra box vindføler